Doorzoek de website

Het is geweldig wandelen in de omgeving van het park Kronenburger See. Er zijn tientallen bewegwijzerde wandelroutes uitgezet, een groot aantal direct vanaf het park. De routes rondom Kronenburg zijn uitgezet, bewegwijzerd en worden perfekt onderhouden door de plaatselijke afdeling van de Eifelverein.  Zie deze link voor meer informatie. 

Eifelsteig

Onder de naam Eifelsteig en het motto "Waar rotsen en water je begeleiden" werd een aantrekkelijke route dwars door de Eifel uitgezet. Van het vlakke noorden in de buurt van Aken via de `Hoge Venen´, door het eenzame Roerdal, langs imposante stuwmeren, het `Nationalpark Eifel´ en via Kalk- en Vulkaaneifel tot aan de Südeifel loopt de Eifelsteig door zeer uiteenlopende landstreken.  Het verschaft de wandelaar telkens nieuwe landschapsindrukken. Een aantal van de 15 etappes zijn ook geschikt voor een dagwandeling. Zie deze link voor meer informatie.

Eifelverein

De Eifelverein is een actieve regionale organisatie met lokale afdelingen en staan garant voor de mooiste bewegwijzerde wandelingen door de gehele Eifel. Zie deze link voor meer informatie. 

Jakobsweg

Door Kronenburg loopt de Jakobsweg, een pelgrimsroute die van Keulen naar Nancy in Frankrijk, en vandaaruit naar de bekende bedevaartsplaats Santiago de Compostela in noord Spanje loopt. De prachtige route volgt voor een groot deel oude romeinse wegen die van Trier naar het noorden liepen. Zie deze link van de VVV Oberes Kylltal voor meer informatie.