Doorzoek de website

Steden en pittoreske dorpjes

Wanneer u zin heeft in een dagje winkelen of u wilt de geschiedenis van de Romeinen in de Eifel leren kennen, bent u vanuit vakantiepark Kronenburger See na een uurtje rijden in Keulen, Aachen, Bitburg of Trier. Voor romantische, gezellige wandelingen langs vakwerkhuisjes en kleine winkeltjes zullen Bad Münstereifel, Monschau of Cochem u betoveren met hun charme.

Cultuur en oude ambachten

LVR Freilichtmuseum - Kommern

500 jaar cultuurgeschiedenis uit de Eifel komt hier tot leven in dit openluchtmuseum. Leuk voor de hele familie!  Volg deze link voor meer informatie. 

Burg Satzvey - Mechernich Satzvey

Rond deze middeleeuwse waterburcht vinden het gehele seizoen door allerlei evenementen plaats. Bijvoorbeeld de paasmarkt, heksenfeest of traditionel ridderspelen. De burcht zelf is uiteraard ook te bekijken. Volg deze link voor meer informatie. 

Historische watermolen - Birgel

In Birgel staat een oude watermolen waar nog dagelijks meel en mosterd worden gemalen. Volg deze link voor meer informatie. 

Ardenner Cultur Boulevard - Losheim

Op maar 7 kilometer van Vakantiepark Kronenburger See ligt Losheim op de Belgisch Duitse grens. Langs de Ardenner Cultur Boulevard is onder andere de grootste modelspoorbaan van Europa te bezichtigen. Ook zijn er tentoonstellingen van bijzondere mineralen en natuurstenen en kerststallen.  Volg deze link voor meer informatie.